.: What Time Is It?Party Time! :.

Thursday, October 20, 2011

MISSING HOME :(

Malam ni sorang2 je kat Putrajaya. Time2 ni la rasa rindu kat umah! Budak Adam n Ali n Kemal. Seriyes, xsuka sorang2!
TAK SUKA!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

PAC PTD @ INTIM

AKAK SUPER NERVOUSSSSS!!!!!


GUA MENGGIGIL SEBAB DAH LAMA TINGGAL BENDA NI~
PRAY FOR ME PEEPS!
*SIGH*

Wednesday, October 19, 2011

PAGI YANG CERIA!!

Matahari menyinar sungguh terang pagi ni. 
Kehangatan yang menyapa kulit terasa menyuntik semangat baru.
Baru sekarang difahami kenapa mood seseorang itu boleh dipengaruhi oleh kuasa alam.
Sinar matahari buat kita rasa hidup, segar, dan ceria jugak! 


SELAMAT PAGI CINTA!
♥ ♥ ♥
SMILE & SHINE  MILOVE~ 
FOR ME, FOR US~
*wink*

© Copyright: see author in the original source


I AM HAPPY SO FAR~

Sunday, October 16, 2011

LOST & FOUND

 
I lost my favorite earring last Saturday. Might lose it masa mandi. Amazingly, tadi pagi masa cuci toilet, terjumpa balik!!!

HAPPY!

Jerawat di pipi kanan ku sebelum ni telah meragut tahi lalat ku akibat proses pemicitan. Jerawat tumbuh betul2 atas tahi lalat. Tangan super gatal, dgn tahi lalat sekali terpicit keluar. 3 minggu jugak menyesal. But recently, nengok tahi lalat tu muncul balik! Yeah, identiti diperoleh kembali!

DOUBLE THE HAPPINESS!

Semalam adalah sangat bermakna..

DAN KAMU TAHU KENAPA.


© Copyright: see author in the original source of this image

Yay! See that Flies Shitt!! hahahaha!


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, October 15, 2011

SANTAI SAMPAI LEBAM

Fuhh, weekend! Gua tadi pagi nasib baik ada keja pergi site visit kat Melaka. Dalam kul 3 arrived at Putrajaya balik. And since that I just laying on me bed or membuat sedikit pergerakan ringan. Tu pun sebab cari makan. Oh, gua ada lipat kain jgak tadi. Oh, ada cuci pinggan n sapu rumah!

Ok, now sorang2 kat umah. Sorang manusia pun xde. Ada Big Bad Wolf tapi bajet pulak lari!! (TT_______TT) *Damn*

OK! GUA BORING N SCARED NOW~

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, October 14, 2011

MEDAN WITH DIVAS ^____________^


THE STORIES OF 14 YEARS OF FRIENDSHIP.
14 YEARS FOR GOD SAKE! 
WE'VE SPENT HALF OF OUR 26 YEARS OLD LIFE TOGETHER BABE!
I TREASURE UOLS GIRLS!


Pikok, Ayu,Qemmal, Tim,Zetty, Yan




Qem-Zet-Yan-Ayu-Tim-Pikok-Aye-Mashi

 THIS MAY BE OUR LAST VACATION AS ANAK GADIS (EXCEPT FOR MAK BUYONG AYE).TAPI THIS DEFINATELY WONT BE OUR LAST VACATION TOGETHER KAN KORANGG?
******
QEMMAL AND PIKOK :WISH YOU GIRLS A HAPPY MARRIAGE!! LOVE YOU TWO!!

AYE : SEMOGA KO SLAMAT DELIVER MAHDI! I WONDER MOOKY + AYE = ??? CUTE I BETT!! SAYANG KO SBB KO KAWAN AKU YANG PERTAMA KAT PW. MUAHHH MUAHH

YAN : SERIOUSLY, AKU SUNGGUH BERUNTUNG ADA SAHABAT MCM KO! KITA BANYAK PERSAMAAN. YEAH TYPICAL TAURUS KAN? *MESTI AKU SEDIH KALO KO NAK KAWEN NANTI*

TIM : PALING SENYAP DAN PALING KEWL DAN PALING STEADY.. TAK LENGKAP TANPA KO TIM!

AYU : MINAH NI.. JANGAN TERTIPU DENGAN RUPANYA YANG MANIS MENAWAN. DIA KEJAM SEJAK DARI SEKOLAH LAGI!!! HAHAHA... AYU, KO LAH THE TRUE DIVA YANG AKU RASA DONT WANNA LOSE ONE.  HAHAHAHAA...

MASHI : OH YA, MASHI. EVEN BARU KENAL MASA TRIP NI, THANK S FOR BEING WITH AYE SEMASA WE ALL TAK ADA. MASHI SGT EASY GOING~. NEXT VACAY JOMM??


HEY OUR STORY WILL NOT END HERE...
*LOVE YOU ALL*

LOVE LIKE A LOVE SONG~


SONG FOR TODAY: LOVE YOU LIKE A LOVE SONG
 
"AI AI LOVE YOU LIKE A LOVE SONG BEBEH"
BETTER DARI 
"AI AI AI AISTITERU....."

Wednesday, October 12, 2011

IT IS LILAC OR LAVENDER?


 STUNNING DRESS IN LAVENDER
*ME IS LIKEY*

SALMON PINK~

Saya sangat suka color Salmon Pink. 
Sweet sangat color dia. 
Wedding theme kalo guna color ni mmg nice.
Oooh, not sure whether it suit his and my skin tone or  not~ hehehe

Raw salmon? Yuksss~

One big Salmon~
Zoe Saldana. The color suit her i think.
Cute dress
dress
Sexy~

MENUNGGU RENOVATION DEANERY UNTUK SIAP BEFORE I CAN GO HOME.

THOUSAND STORIES~

~Bold and Beautiful~

DIFFERENT
ALONE
ALIENATED
UNIQUE
BOLD
STRONG
INDEPENDENT
ADVENTUROUS
HAPPY
OUTSTANDING
ADAPTABLE


What say you? 
Ditulis ketika menjalani training di Library CUCMS~


Monday, October 10, 2011

CELAKAPARTY!!!

Ok, akak ada teka-teki. Sapa tahu jawapan sila tekan buzzer okies? Soalan berbunyi begini, "Dalam banyak-banyak parti, parti apa yang celaka?" Haa?! Sapa tahu jawab??

Ceh, sorang pun tak tahu jawapan dia kan? Jawapannya CELAKA PARTY la..Akak dah agak dah sebab soalan ni mmg susah nak jawab! Rekod paling pantas org dapat jawab pun adalah 36 jam (yakni sehari setengah) setelah soalan dibacakan. Ok, LAME!!


Sejarah telah menemukan akak gua dengan celaka party pada awal ramadhan lalu dalam TWITTER yo! They have fun among themselves and kebetulan one of my childhood friends adalah one of the ahli la... And tak semena2 rasa attracted utk join. Yeah, adalah troll-mentroll kan. Thats the fun..Oh, lupa nak mention pasal President yang merupakan seorang Jantan yang Celaka! Ok, ada satu lagi teka-teki untuk uols berbunyi "Dalam banyak2 jantan, jantan apa yang celaka??" Haa, tak dapat jawab jugakkan??? Memang susah soalan akak gua!!! *bangga dengan pencapaian diri sendiri* Geng celaka jilaka *terus terang cakap, kalo mak gua tahu gua cakap perkataan celaka, mmg binasalah gua* kalo dah dapat tweet, mmg tanpa henti, mengarut apatah lagi. Senang cerita mmg jikala lah tweet2 dorang ni... 

#CelakaParty untuk melihat tweet2 jilaka


Recently, gua got the chance to meet CelakaParty comrades! Haha.. kita buat TwtUpNasiLemak last Saturday. There i have the chance to meet Mas (kind hearted woman yang sempoi n sporting), Anis (such a sweet girl), elle (she is very sempoi n steady), Ariff (nampak mcm pemalu sungguh), Seed (he's the romantic guy in our party), Andy (mamat ni pun steady jugakk), and Uncle ( dia mmg terpaling sempoi).. Dorang semua takla sejilaka tweet dorang sebenarnya...
Guy in celaka party mmg kewl mcm yang diatas
Tak dapat jumpa pic yang kewl mcm kat atas utk the babes~~

They are all very adorable crazy and kind hearted  people. They are not as jilaka as what the name is.
Actually this is how i see people in celaka party. President tu sebenarnya seorang yang sangat gentleman even though kalo nengok tweet dia, fuh, memang camcilaks... But they have this one good intention yang dorang nak capai tru celaka party. They fight in the name of humanitarian love gitew.. Yeah, kita hidup dalam dunia yang semakin menekan dan ini boleh menggugat pertimbangan kita. Maka marilah kita menyumbang kepada kehidupan yang lebih sihat mental, fizikal dan spiritualnya... Tak perlu terus membantu mengubah dunia, bantulah diri kamu sendiri yang mana satu individu itu menyumbang kepada pembentukan sesebuah masyarakat. Ahhh, kenapa aku rasa macam Rosmah tengah bagi ucapan alu-aluan untuk Program Permata???!!!! Damn, terbawak2 pulaks!

Oklah, kalo rajin singgahlah website celakaparty : http://celakaparty.blogspot.com
Sorry, saya menulis dengan lousy sebab saya kelaparan, sejuk, dan kurang oxygen~ babai!

Enjoice picture masa TwtUpNasiLemak haritu~

@hhazzett @andynadzri @Uncle_Lah @Ariffrazali @Encik_Seed @_LunaEstrella_ @JeliBumm @mas_ifp @zsazsan

Friday, October 7, 2011

SATURDAY NITE~

Weehoo! Spending my Saturday nite with Rain Bi!!! He's damn hot sexy korean man!! Sepet guy? Major turn on~ ;p
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

TESTING

Try post from my BB.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

LITTLEST THINGS~





.:LITTLEST THINGS :.

Sometimes I find myself sittin' back and reminiscing
Especially when I have to watch other people kissing
And I remember when you started callin' me your miss's
All the play fightin', all the flirtatious disses

I'd tell you sad stories about my childhood
I don't know why I trusted you but I knew that I could
We'd spend the whole weekend lying in our own dirt
I was just so happy in your boxers and your t-shirt

Dreams, dreams
Of when we had just started things
Dreams of you and me
And it seems, it seems
That I can't shake those memories
I wonder if you have the same dreams too

The littlest things that take me there
I know it sounds lame but it's so true
I know it's not right, but it seems unfair
The things are reminding me of you

Sometimes I wish we could just pretend
Even if only for one weekend
So come on, tell me
Is this the end?

Drinkin' tea in bed, watching DVD's
When I discovered all your dirty grotty magazines
You take me out shopping and all we'd buy is trainers
As if we ever needed anything to entertain us

The first time that you introduced me to your friends
And you could tell that I was nervous, so you held my hand
When I was feeling down, you made that face you do
There's no one in the world that could replace you

Dreams, dreams
Of when we had just started things
Dreams of me and you
It seems, it seems
That I can't shake those memories
I wonder if you feel the same way too

The littlest things that take me there
I know it sounds lame but it's so true
I know it's not right, but it seems unfair
The things remind me of you

Sometimes I wish we could just pretend
Even if only for one weekend
So come on, tell me
Is this the end?


*This song gives me goosebumps*

Thursday, October 6, 2011

RAYA 2011~

me with dalin @ CUCMS Raya Celebration~
Hurmm, nak update pasal raya lah..

zetty : whaddafish?? dah sebulan lebih raya la woiii!!!
hazra : sukehati gua lah! lu sibuk apesal??
zetty : ek eleh kerekkk!!!
hazra : Pfftftfttt!!!!

Ok, abaikan ajela monologue dalaman gua tadi...

Wednesday, October 5, 2011

BERJAYA BEKERJA DENGAN GIGIH!!


Yeah, suksesssss suksessss!!! Harini saya tidak bekerja sambil merungut! Boleh la dibanggakan kalo nak kira prestasi saya beberapa bulan belakangan ini... heheheheh!!

Tuesday, October 4, 2011

GUA DITIMPA KE"JILAKA"AN! SIGH~

Pada tanggal 17 September 2011 di Batu Arang. Tragedi September.

Walaupun kejadian tersebut sudah lama berlalu, namun masih segar diingatan. Kerana di ketika itulah, saya telah menerima satu lagi ke'jilaka'an dalam hidup. Betul orang kata, malang tak berbau. Sebab kalau malang berbau, mesti malang sungguh bau dia.

Masih segar diingatan pada pagi hari kejadian, saya telah bangun awal pagi untuk membantu ibu saya menyediakan makanan untuk tetamu yang bakal datang rumah.Maklumla, musim raya mestilah kunjung mengunjung, ziarah menziarah, umpat mengumpat. Dan pada ketika inilah semua sanak saudara akan terlebih caring. Mengenangkan soalan2 yang bakal didengar, dengan cekal hati dan tabahnya, saya telah meng'accept' jemputan raya dari kawan twitter celakaparty pada petang hari yang sama. Nampak sangat kan betapa gigih nya akak mengelak dari di tanya soalan2 berdarah telinga?Dah la masa tu luka 'operation' jiwa baru je nak sembuh. Yup, memang tindakan bijak saya keluar pada tengahari itu.

Tolong punya tolong di dapur, sedar tak sedar jam dah menunjukkan 11.45am. Penulis telah berjanji dengan sahabat sejati beliau @nananane (dayana) untuk pick her up at 12.30pm. Oohhemmmgeee!! I tak mandi lagi ok! Dengan kelams kabuts setel my part and off to shower n do some make-up. Oit, of coz la kan kena fake-up, nak jumpa dengan ner people. Actually, i berkenalan dengan Anis @jellibum via CelakaParty around minggu kedua bulan puasa mcm tu. Yup, that time kinda desperate to have my life occupied with some other interesting things and i meet those comrades in CelakaParty. Next time kita citer pasal kejilakaan mereka2 ni okies..

Ok, siap dalam kelams kabuts n dengan pantas nya saya telah menghidupkan engine. Sementara tunggu MyVi warming up, sempat lagi saya melakukan activity selca. Seriyes, camane boleh jadi camwhore ntah!



























*Penulis dah sedia untuk pergi menggedix. Selca dulu satu dua snap*





























*Penulis tengah driving masa ni, sempat jugak camwhoring and #tweetdrive*



Dalam kelam kabut nak fetch Yan kat Puncak Alam, setelah berjaya mencilok beberapa buah lori (seriyes jalan dalam sgt kecik. Super sempit yo!) dan berhenti di traffic light.Dalam mengelisah tu, dok tgk2 jam sebab dah lambat, dan2 tu jugakla akak nak bukak heels sebab tak selesa nak drive. Sambil nak bukak tu, lampu kelihatan hijau and saya teruslah mesuk gear 1 dan bergerak. Kebaboooo!!!!!! (effect adalah exaggeration). I smashed one Kancil in front. Damn why dont you move???!! Move like Jagger yo ~ *tetiba*

*Sekadar gambar hiasan, haha*


Seriyes, saya telah melanggar kancil tersebut and yang bawak adalah seorang wanita india and her husband i guess... Berenti tepi dan berharap nak nego. (Ok, maafkan penulis sebab ketika menulis part ini, sahabat baik beliau yakni Jeevan tengah Ping kat BBM, dan corak penulisan pun berubah. Biasalah, dia tu suka mengarah dan tak boleh nak sabar). Seriyes takut giler babeng masa tu. Sebab that Indian guy dah call panggil geng dia.. adalah dalam 3 kereta datang masa tu. And saya yang seorang diri dan sangat menggelabah masa tu sgt tak tahu nak buat apa. Tak berani nak call ayah masa tu sebab takut mak tahu and mak marah. What was i thinking??? Sooner or later dorang mesti tahu punya~Seriyes takut giler. Nasib ada satu mamat bawa lori ni tolong berhenti. Seriyes, dia nampak sangat kacak mcm Hercules pada masa tu. Seriyes!

*betapa cuaknya penulis ketika ini, lihat sahajalah figura perut tersebut~sekadar gambar hiasan*

Pemilik kancil tersebut mulanya nak report, tapi saya teramat takut pada ketika itu ingat nak setel kat situ2 jela...Sekai dia mintak RM400. Mana nak cekau, dah la lepas raya. mamat Hercules tadi pun cakap mahal n tolong nego kan. Tapi indian tu marah and they almost bertumbuk kat situ. Sungguh my hero mamat hercules tadi. Sebab dah tak boleh nak control, terpaksa telefon ayah and yan pun datang ke tempat kejadian sebab rumah yan dah dekat dah masa tu.


Ayah datang, dan decide utuk buat report aje. Indian tu mcm taknak buat report sebab apa ntah. Dia kata bagi RM200 je dulu pun ok nanti bank in. Takde masalah... 2 jam punya hal, ayah datang je terus setel dalam masa 20 minit. Ayah lah Hercules yang sebenar.. (T_T). Mamat Hercules tadi sempat jugak amik no phone. Saya yang tengah blur pun bagi jela and Yan cakap, apakah kena mengenanya mamat tu nak amik no phone? (Dia ada msg2 n call lepas tu, tapi kita layan ala2 berterima kasih jela).

*Mekanik dorang kata nak RM400 sebab nak cabut the whole pintu, nak alih cermin, nak kena ganti bumper baru dan cat baru. Wei, gua langgar sikit je, siap nak tukar the whole pintu ape ke hal?*



Setelah membuat laporan polis, we all teruskan keputrajaya untuk ke rumah Anis petang tu. Bak kata Yan, kalo dah niat nak gi.. kita kena pergi jugakla... so this are our new frenz in twitter. Geng CelakaParty taklah secelaka nama nya. They are nice people..... Lepas raya rumah anis and have a talk with shuib, anis, ammock saya dan dayana terus ke Starbuck sebab disitu kami mmg boleh distressed. Have a cup off coffee n dark mocha we all terus berangkat pulang ke rumah lepas tu.

*Shuib-Anis-Yan-Penulis*

Sebenarnya, saya tidak boleh terlalu stress adan saya perlu ubah sikap kelam kabut saya itu untuk hidup yang lebih tenang. Ok, saya cut it off here sebab nak BBM ngan Jeevan si bakal pengantin baru. Seriyes, potong betul lah mamat tu! Takpelah, dia pun tempat curhat aku gak... jumpa lagi nanti.






WAH! BANYAK STORY TO BE UPDATED!


Ok, setelah beberapa lama membusy kan diri (pura2 busy sebenarnya) so now, saya ada banyak story to tell... it is never to late kan?? banyak nak kena story ni.. dari join #CelakaParty , accident, latest, trip to Medan.. Ok, which to start ya?

Hmm...

Ok, let start with........

Ohh, maybe i should start........

Ohh..



Ok....

Hurm, never mind. Nanti2 lah update.

*hahaha, gua malas pulak tetiba, sila maafkan gua*


Froggy yang giler santai *i'm jelly*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...