.: What Time Is It?Party Time! :.

Thursday, August 11, 2011

MARI MEMASAK DALAM RANCANGAN " KETUK-KETUK KEPALA HANG.." BERSAMA CHEF HAZRA~



Semalam iols tersangat tensen dengan kerja.. Badan sorang, kerja mcm nak 3 orang! Tensen weh... Sebab tensen iols telah bertekad untuk balik seawal 4.30pm tepat(Ramadhan working hour) namun apakan daya, manusia hanya boleh merancang... Iols stuck in the ISO Meeting yang seriyes "INI SAKIT OTAK" ditambah dgn aircond dalam meeting room tu yang maha dingin. macamla kitorang ni duduk kat gurun sahara yang suhu aircond kena -ve darjah celcius!!


Ok, semalam dapat escape dari opis dalam kul 5.00pm.. Akak stress lalu akak nak masak! Bergegas weh akak gi cari bahan... Ntah sempat ntah tidak, sebab nak masak bubur amik masa lama jugak.. aku pun menggagahkan diri mencari bahan2nye.. Rempah pun aku amek yang murah dan bercampur banyak dalam satu pek.. Apa nama rempah tu, aku pun tak tahu, campak jela dalam nasi tu nanti~

Cantek la... bau bubur lambuk tu mmg dah ada iras2 dah.. housemate balik pun semua dok ckp, "Hmm, sedapnye bau, sape masak ni? " Akak yangh gedik2 malu ni pun cakap, " hehehe, kami yang masak.. saje je.. sebab kami rasa cam malas nak beli...teringin nak makan bubur je harini.." Lenguh weh tunggu bubur ni masak... Apa-apa pun.. TARAAAAAA!!!!!

Puan2, inilah ye resepi kita untuk harini dalam rancangan "KETUK-KETUK KEPALA HANG"... Rasa boleh tahan la.. (Tu housemate akak yang cakap ek, bukan akak yang cakap) Siap bertambah2.. happy pulak akak tengok orang makan...Percubaan pertama ni kira lulus la... Sape nak isi borang untuk jadi calon hubby, sila e-mail je la eh..

Kalo akak tak busy, akak reply *flip hair*

hohohoho~

3 comments:

  1. wahhhh...blog zt wajah baru arrr....like! like!

    ReplyDelete
  2. eh.. hehehehehe.. mana jumpa ni??

    ReplyDelete
  3. Nasib baik bubur emergency kannn..kalau tambah daging dah boleh jadi bubur lambuk...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...