.: What Time Is It?Party Time! :.

Monday, July 18, 2011

FLORIA 2011: ROSES ARE FOREVER~


Floria 2011: Roses are Forever.. Love is .....???


Ok, tukar tune sikit kali ni (drastic tak?? hehehe)..
Floria 2011: Roses are forever.. I always love roses.. tak kiralah ros kampung ke ros bandar ke, white, red, pink or yellow~~ Setiap hari iols drive back dari ofis kat cyberjaya mmg akan nampak signage or poster-like promo Floria this year.. Of course akak teruja nok! Lagi-lagi that time masih lagi ada ros-ros cinta yang kita nak kongsi2 kan(duhh...) Mawar dengan akak tak boleh dipisah kan..dari hair band, hair clip sampi perfume mesti nak ada elemen mawar tu. tak caya??? Jom sneak peek sikit....

Roses berterbangan: i love the concept


After what had happened, I don't think i have the energy to saddened myself even more lah kan dgn jalan sorang2 kat floria tu cam loser. Pulak tu tgk orang bercinta2 pulak, mmg nak kena lempang depan2 tu jugak lah kan (dush-dush-dush) .... Nasib baik la one of my old fren call ajak gi Floria.. He's a landscape architect, mmg his very own thingy lah taman-taman ni.. Dalam hati bagus jugak, kalo kat umah sorang-sorang (angah dah balik rawang) mungkin aku akan melakukan perkara tak berfaedah seperti menangis, mengalirkan air mata, dan menangis ( i did that for almost 4 days, sampi contact lense aku tercontaminated- tak caya tanya jimie mata aku merah mcm Pontianak Harum Sundal Malam)....

Maka 16 July 2011 haritu, i get the chance to go to Floria 2011.. As usual, parking is one of the main problem kalau organize any event kat Putrajaya ni.. Insyaallah berkat kesabaran dan teknik berkongsi kereta, maybe masalah tu xlah sebesar masalah putus cinta.. Ehh???

nice biler dah ada lampu2~


Masa we all sampi, most of the flowers tu dah nak layu2 lah.... tapi still boleh memberi
inspiration-to those yang tgh seek for idea, still boleh mengeluarkan scents-to those yang hidung tak tersumbat, dan macam-macam lagilah.. Just like Law of Attraction la.. kita dapat apa yang kita nak SEBENARNYA...ada perkataan SEBENARNYA disitu okey? tapi kalau ikut Law of Universal Attraction, kita akan dapat apa yang kita selalu fikirkan... sebab tu orang cakap, kalo benci jgn benci sangat, kalo suka jgn suke sangat sebab the more kita beremosi (fikir) the more kita akan attracted to the things yang kita fikir tu.. Betul, mcm aku dulu cukup tak suka lelaki smoking, tapi dapat yg heavy smoker (dulu lah kan, it doesnt matter anymore).. Damn, akak melalut.. ntah betul ntah tidak.. sila google sendiri..

**pesanan penaja: kurang kan lah merokok, u dont taste good la weh. kalo share baskin robbin ngan gf, yogurt+rainbow sherbet ice-cream baskin robin pun boleh jadi tak sedap**


one of jimie faveret element : cheerful huh?

from parkistan : Macam carpet jugak da~~


my faveret elemen : bamboo and water

My faveret part masa jalan2 pusing Floria is Indoor Exhibition tu.. Memangla nyaman, air-conditioned dan lebih tersusun la jugak.. yup, plan Floria agak kurang tersusun, i mean dia mmg divide the section nicely ikut category, it just kalau nak masuk jalan dalam setiap category suppose ada route yang boleh membawa pengunjung dari awal sampi akhir tanpa memberikan posibility untuk tertinggal one or two taman.. Worst, boleh sesat kut.. hahahaha... Satu lagi part yang iols layan masa masuk Forest Garden tu... mmg jiwa akak sangat... senja2.. dalam hutan, hijau je... sunyi dan natural......

sempat lagi isi peraduan teka bilangan biji benih dalam taman hutan~
(mcm banyak gambo dia je dari gambo aku! sebb xde mood kut that time nak bergambar)

Ni pelamin angan ku musnah sampai naik lumut-lumut adalah temanya~hahaha

Ok, the other best part kalo pergi Floria...taking pic! Semua org jadi cam whore iols tengok!! Dari muda sampi tua, dari hp sampi la DSLR bla..bla..bla.. Memandangkan dari pagi tadi akak fusion sangat (berkebaya nyonya dgn berjeans) sampi ke malam,takde perasaan lah sangat nak bergambar dah berpeluh2..Tapi sebenarnya, kitorang takde camera.. huhuhu , kot tak menjadi jugak! Harap camera bb, apelah sangat kan?Jimie lagi tragis cerita pasal camera dia (nak sumpah orang yang rompak tu jadi katak dan takde orang yang sudi nak kiss dia sampi bila2, jadilah ko katak selamanya).. Serious nice taking pics kat Floria.. rugi kalo tak datang sebenarnya....
Theme : Recycle Anne Smith kinda menarik jugak

Aku snap this pic sebab nak nampakkan taman Sime Darby tu.. tapi angle tak jadi, ada pulak gangster kat situ~


Jalan-jalan, makan-makan, gosip-gosip ngan jimie ni sikit sebanyak membantu aku melupakan orang yang sepatutnya tak masuk dalam league iols pun... But still, i used to love him full hearted kan, so terasa jugak lah bila terpaksa putuskan hubungan tu serta merta... Mmg susah nak terima apa yang dia buat sebab bukan aku yang menggedik2 at the first place kan, tapi aku mmg kena mengakhiri perhubungan ni... Aku bukan jenis selfish kut..

Jimie, a fren almost 6 tahun, tak selalu berhubung sangat tapi tak pernah lost contact, sememngnya jadi tempat aku bergosip2 hidup.. rupanya banyak jugak kisah hidup aku dah share ngan dia.. All the best dude! Floria dgn ko temanya jadi "Floria 2011 with Jimie : Gossips are forever".. hahahahaha....

Percubaan pertama~ gelap!

sudah terang sikit~
Tadaa... Thanks jimie.. Walaupun jumpa sebab aku mmg dok putrajaya, atleast mempercepatkan process recovery aku..hehehe.. tq dude!
(colour baju mmg takleh blah, kitorang tak rancang yek!)

Kesimpulannya, best pergi Floria even dgn hati yang lara lah jugak... Tapi sebab iols pergi jugak, thats why i can recover this fast.. Sendiri pun tak percaya boleh happy lagi... Maybe berkat doa Nisfu Syaaban jugak kut.. Insyaallah, Allah akan memakbulkan permintaan sesiapa yang berdoa kepada-Nya sepanjang malam tersebut..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...